Uvajanje blagovne znamke majoneze Hellmann's na slovenskem trgu - Študija primera - Štular, Milena (Akademija MM, 1997)
Lastnik blagovne znamke Thomy je družba Nestle, lastnik blagovne znamke Knorr pa družba CPC. Kolinska je do konca leta 1995 proizvajala izdelke blagovnih znamk Knorra in CPC-ja. Situacija v letu 1995 pa jo je prisilila, da se je morala odločiti le za eno družbo. Odločila se je za CPC. To pa je pomenilo, da Kolinska izgubi licenco za majonezo Thomy, katere lastnik je Nestle in pridobi licenco za majonezo Hellmann's katere lastnik je CPC.
Keywords: blagovne znamke; brand names; Majoneza Hellmann's; marketing; Slovenia; Slovenija; Študije primerov; trženje