Razvijanje gibalnih sposobnosti v predpubertetnem obdobju mladih judoistov - Šimenko, Jožef (Šport (Ljubljana), 2014)
Namen članka je predstaviti teoretično in praktično osnovo za razvoj gibalnih sposobnosti pri vadbi mladih judoistih v predpubertetnem obdobju. Skozi poznavanje biološkega razvoja otrok lahko načrtujemo celosten vadbeni proces, ki je najprimernejši za določeno starostno obdobje. V nadaljevanju članka so podani praktični primeri elementov vadbe juda, kot so elementarne igre, borilne igre, judo igre, elementi osnove športne gimnastike in naravne oblike gibanja.
Keywords: borilne veščine; borilni športi; child; children; combat sports; games; igre; judo; martial arts; naravne oblike gibanja; natural forms of movement; otroci; predpubertetno obdobje; pre-puberty; sport; šport; športna dejavnost