Linking rings structures and semisymmetric graphs - Potočnik, Primož (Ars mathematica contemporanea, 2018)
Članek obravnava kombinatorične metode konstruiranja ?${\rm LR}$? struktur: dve izolirani konstrukciji, ?${\rm RC}$? in ?${\rm SoP}$?,dve tesno povezani konstrukciji, ?${\rm CS}(Γ, B, 0)$? in ?${\rm CS}(Γ, B, 1)$? z uporabo ciklične dekompozicije štirivalentnih grafov, njihovo posplošitev, ?${\rm CS}(Γ, B, k)$? za ?$k > 2$?, in končno konstrukcijo ?${\rm LDCS}$?, ki se nanaša na ciklično dekompozicijo grafov višjih sodih stopenj. Ta zadnja konstrukcija je uporabljena za klasifikacijo vseh ?${\rm LR}$? struktur tipov ?$\{3, *\}$? ali ?$\{4, *\}$?.
Keywords: ciklična struktura; grafi; grupa avtomorfizmov; lokalno ločno-tranzitivni grafi; polsimetrični grafi; simetrija; struktura povezanih kolobarjev