Preobrazba pokrajine na Bovškem v zadnjih dveh stoletjih - Eniko, Urška (Geografski obzornik, 2000)
Članek prikazuje nekatere preobrazbe pokrajine na Bovškem, gorski pokrajini v severozahodni Sloveniji v zadnjih dvesto letih. Prispevek temelji predvsem na analizi jožefinske vojaške karte iz 2. pol. 18. stol., franciscejskega katastra iz 1. pol. 19. stol. in današnjih topografskih kart ter terenskem delu.
Keywords: Bovško; družbena geografija; kulturna krajina; naselja; Posočje; Slovenija; spremembe; zgodovinski pregledi