Über die möglichkeiten der einbürgerung des Japankäfers Popillia japonica Newman (Col.: Scarabaeidae) in Slowenien und Kroatien - Britvec, Branko (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2003)
Za popolnejšo presojo možnosti naselitve glede na klimatske razmere, ki vladajo v Sloveniji in na Hrvaškem, je potrebno priporočila WMO razširiti in dopolniti z nekaj dodatnimi pomembnimi klimatološkimi dejavniki. Tako smo ugotovili, da se lahko japonski hrošč začasno, ne pa tudi trajno naseli v severovzhodnem delu Slovenije in severozahodnem delu Hrvaške.
Keywords: Coleoptera; Croatia; entomologija; hrošči; Hrvaška; Slovenia; Slovenija