Položaj Slovencev na Madžarskem po letu 1990 - Munda Hirnök, Katalin (Traditiones (Ljubljana), 2000)
Slovenci v Porabju na Madžarskem so najmanjša zamejska skupnost, ki je bila desetletja prikrajšana za stike z matičnim narodom. V devetdesetih letih so končno dobili slovensko središče v Monoštru
Keywords: kulturna zgodovina; Slovenci; Slovenes; Madžarska; Hungary