Alojz Gradnik in Heinrich Mann - Toroš, Ana (Slavistična revija, 2011)
Članek uvodoma začrta recepcijo nemškega pisatelja Heinricha Manna na Slovenskem v prvi polovici 20. stoletja, v nadaljevanju pa se osredotoči na specifično, produktivno recepcijo slovenskega pesnika Alojza Gradnika, ki je opazna v relaciji z romanom Zwischen den Rassen in sonetom Vprašanje.
Keywords: 20.st.; German-language literature; Gradnik, Alojz, 1882-1967; history of literature; literarna zgodovina; literarni vplivi; Mann, Heinrich, 1871-1950; nemška književnost; nemški pisatelji; Slovene literature; slovenska književnost; slovenski pesniki