Podnebne spremembe, poplavna varnost in vodooskrba v Sloveniji - Bizjak, Aleš (Urbani izziv, 1999)
Raziskave posledic podnebnih sprememb in globalnega segrevanja na okolje napovedujejo kvantitativne spremembe nekaterih sestavin vodnega kroga: padavin, vlažnosti tal, neviht oziroma intenzivnih vremenskih dogodkov ter gladine morja. V prispevku so prikazane možne posledice podnebnih sprememb na vodni krog, poplavno ogroženost in vodooskrbo v Sloveniji.
Keywords: climate; klimatske spremembe; oskrba z vodo; padavine; podnebje; poplave; Slovenia; Slovenija