Deležniki slovenske glasbene industrije v kriznih razmerah - Ljubotina, Predrag (Teorija in praksa, 2023)
Izbruh pandemije COVID-19 je povzročil hitre in dramatične spremembe v globalnem družbenem in kulturnem življenju. Tudi deležniki slovenske glasbene industrije niso ostali imuni. S pomočjo ankete, izvedene v tretjem četrtletju leta 2022, smo preučili zaznane negativne učinke krize v tej veji gospodarstva. Po čiščenju podatkovna baza vključuje 126 anketirancev. Neodvisne spremenljivke nastalega regresijskega modela so: zaznana podpora države, stopnja proaktivnosti, lokus kontrole, zadovoljstvo s poklicem in stopnja uporabe opojnih substanc. Rezultati so omogočili potrditev večine postavljenih hipotez in odprli nekatera vprašanja za potencialne raziskave te pogosto zanemarjene veje kreativne industrije
Keywords: Covid-19; Glasbena industrija; locus of control; lokus kontrole; music industry; podpora države; proactiveness; proaktivnost; prohibited substances; satisfaction; Slovenia; Slovenija; state support; zadovoljstvo