Meiobenthic harpacticoida (Copepoda) from the southern part of the Gulf of Trieste (Northern Adriatic) - Vrišer, Borut (Annales. Series historia naturalis, 2000)
Prispevek podaja pregled dosedanjih raziskav ekoloških značilnosti harpaktikoidov južnega dela Tržaškega zaliva s posebnim poudarkom na prostorski razširjenosti posameznih vrst, ki jih ponazarja 90 kart. Diverziteta harpaktikoidov pretežnega dela raziskovalnega področja je dokaj enotna, zato lahko govorimo o eni, skupni obalni združbi harpaktikoidov mehkega dna...
Keywords: copepod; Copepoda; Gulf of Trieste; Harpacticoida; kopepodi; meiofavna; morje; razširjenost vrst; sea; taksonomija; Tržaški zaliv