Izobraževanje in usposabljanje v tenisu - pogled nazaj za korak naprej - Filipčič, Aleš (Šport (Ljubljana), 2016)
Živimo v časih, ko trg dela ne zahteva več ljudi s celostno razvito osebnostjo , ampak predvsem osebe z ozkimi in specifičnimi kompetencami, ki so hkrati zmožne hitrih prilagoditev za opravljanje drugega poklica. Vse to vpliva tudi na trg dela v športu, ki postaja vse bolj raznolik, dinamičen in tekmovalen. Temu botruje tudi široka ponudba univerzitetnih in strokovnih študijskih programov fakultet ter še številčnejša ponudba programov usposabljanj športnih zvez in podjetij. Prispevek predstavlja zgodovinski pregled razvoja teniških programov izobraževanja in usposabljanja v tujini ter pri nas ter postavlja številna odprta vprašanja. Ključno vprašanje pa je, kakšnega športnega strokovnjaka želimo v prihodnje.
Keywords: competencies; kompetence; sport; sport faculties; šport; športne fakultete; tenis; teniške zveze; teniški trenerji; tennis associations; tennis coaches