The brown lacewing Megalomus tineoides Rambur, 1842 in the Balkan Peninsula (Neuroptera: Hemerobiidae) - Devetak, Dušan (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2020)
Na Balkanskem polotoku so rjavi mrežekrilci (Hemerobiidae) razmeroma slabo raziskani. Poročamo o prvih najdbah vrste Megalomus tineoides Rambur, 1842 za Albanijo in Severno Makedonijo. V članku so predstavljeni genitalije samca, variabilnost barvnega vzorca v krilih in naravni habitati vrste.
Keywords: Albania; Albanija; brown lacewings; Hemerobiidae; Megalomus tineoides; Neuroptera; North Macedonia; rjavi mrežekrilci; Severna Makedonija