Finite two-distance-transitive graphs of valency 6 - Jin, Wei (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Nepoln graf ?$Γ$? se imenuje ?$(G,2)$?-razdaljnotranzitiven, če, za ?$i = 1,2$? in za vsaka dva para vozlišč ?$(u_1,v_1)$? in ?$(u_2,v_2)$?, za katera je ?$d_{Γ}(u_1,v_1) = d_{Γ}(u_2,v_2) = i$?, obstaja tak ?$g \in G$?, da je ?$(u_1,v_1)^g=(u_2,v_2)$?. V tem članku klasificiramo družino tistih ?$(G,2)$?-razdaljno-tranzitivnih grafov valence 6, ki niso ?$(G,2)$?-ločno-tranzitivni.
Keywords: 2-ločnotranzitiven graf; 2-razdaljno-tranzitiven graf; permutacijska grupa