Dejanje v začetku - Snoj, Vid (Primerjalna književnost, 2003)
Prvi del teksta prinaša branje biblične pripovedi o stvarjenju sveta, ki skusa pokazati tako na vzvišenost dogodka kakor tudi pripovedi o njem. Drugi del pa je razprava o implikacijah te pripovedi v evropski znanosti in pesništvu.
Keywords: Biblia; Bible; Sveto pismo; interpretacije; stvarjenje; literarno ustvarjanje; pesništvo; pesniški jezik