Kanarski otoki - ne le turistična meka - Kladnik, Drago (Geografski obzornik, 1995)
Prispevek predstavlja osnovne poteze raznovrstnih Kanarskih otokov z zanimivo zgodovino, ki so postali s skokovitim turističnim razvojem eno najbolj obiskovanih otočij našega planeta. Zahtevnejšega gosta navdušujejo z izjemno raznolikostjo, predvsem svojevrstnimi reliefnimi in podnebnimi značilnostmi. Poudarek je na njihovem največjem otoku, Tenerife.
Keywords: Kanarski otoki; potopisi; regionalna geografija; turizem