The antiprism of an abstract polytope - Gleason, Ian (Ars mathematica contemporanea, 2022)
Antiprizme poligonov so klasični primeri konveksnih točkovno tranzitivnih poliedrov. V tem članku definiramo antiprizmo za poljuben (abstrakten) politop. Nato določimo grupo avtomorfizmov antiprizme politopa ?$\mathcal{P}$? v smislu razširjene grupe politopa ?$\mathcal{P}$? (grupe avtomorfizmov in dualnosti), pa tudi nekaj tranzitivnostnih lastnosti. Podamo še zvezo med nekaterimi produkti abstraktnih politopov in njihovih antiprizem.
Keywords: abstaktni politopi; abstract polytopes; antiprism; antiprizma