ISBD(CR): mednarodni standardni bibliografski opis serijskih publikacij in drugih kontinuiranih virov - Kavčič, Irena (Knjižnica, 2005)
Prispevek predstavlja novi koncept kontinuiranih virov, ki vključujejo tako serijske publikacije kot integrirne vire, ter opisuje pomembne, v mednarodnem merilu sprejete spremembe, ki so posledica razširitve standarda, še zlasti zaradi vključitve online dostopnih virov. Predstavljena so nova in spremenjena priporočila, ki jih vključuje ISBD(CR) in so bila potrebna zaradi značilnosti novih virov, ki jih vključuje.
Keywords: katalogizacija; bibliografski opis; ISBD(S); ISBD(CR); serijske publikacije; mednarodni standardi