Ali se je v Sloveniji vredno ukvarjati s strukturnimi stanovanjskimi neskladji? - Verlič Christensen, Barbara (Teorija in praksa, 1992)
V preteklih desetletjih smo se v Sloveniji soočali z akutnim problemom odpravljanja pomanjkanja stanovanj. Zdaj prehajamo v obdobje strukturnih pomanjkanj in neravnotežij trga ter slabega dostopa do stanovanj. To dejstvo odpira zahteve drugačnega pristopa v stanovanjski politiki. Predstavljene so analize, ki govore o tem, kakšna so ta strukturna neskladja v Sloveniji. Predlagano je, da se zato upoštevajo tisti davčni in socialno-ekonomski ukrepi, ki bodo pospešili racionalno vedenje vlade in uporabnikov stanovanj. Skratka, da se v redistribucijskem procesu upoštevajo vsi neizkoriščeni stanovanjski potenciali.
Keywords: stanovanjska politika; Slovenia; Slovenija; stanovanja; stanovanjsko gospodarstvo; stanovanjska gradnja