Making a personal difference:communications in healthcare - Nichols, Bill (Mednarodno inovativno poslovanje, 2019)
Komuniciranje v zdravstvu (KZ) je hitro rastoča, močna veja komuniciranja. Prejšnje študije o različnih zdravstvenih kontekstih, od diabetesa do raka, opozarjajo na pomen KZ pri vplivanju na pozitivne klinične rezultate. Faza I longitudinalne študije razširja razumevanje procesa ZK. Z uporabo primarno bivariatnih korelacij potrjuje pozitivne povezave med glavnim učnim posredovanjem (certifikat HC PG) o zaznavanju učinkovitosti komuniciranja praktika, kot je prikazano s pet indikatorskim modelom posledičnega komunikacijskega vedenja. Prav tako ugotavlja, da je prek regresijske analize najbolj vplivno vedenje prenosa znanja in poročanja o donosnosti naložb.
Keywords: communications; education; health; health behaviour; izobraževanje; komuniciranje; zdravje; zdravstveno vedenje