Omejena uporaba pravil OZ v pogodbah o javnem naročilu - Kranjc, Vesna (Podjetje in delo, 2016)
Pogodba o javnem naročilu je lahko spremenjena le, če so izpolnjeni pogoji iz pravil o javnem naročanju. Prispevek obravnava dovoljene pogoje za spremembo. Obenem opozarja, da izpolnitev pogojev iz ZJN-3 naročniku ne omogoča, da doseže spremembo ali prenehanje pogodbe brez soglasja nasprotne stranke.
Keywords: javna naročila; obligacijska razmerja; pogodbe