Glasba v Homerjevi Iliadi - Snoj, Jurij (Muzikološki zbornik, 2007)
Številni glasbeni prizori v Iliadi so obravnavani s treh različnih zornih kotov: (i) s stališča stvarne zvočnosti, kolikor je razvidna iz podanih opisov; (ii) s stališča družbene funkcije, ki jo ima glasba; (iii) s stališča estetskega jedra ter estetskih učinkov glasbe na homerske ljudi.
Keywords: antična epika; antična grška glasba; homerski aojdi