The gender gap in manufacturing industries - Saini, Anil Kumar (Teorija in praksa, 2018)
V Neemrani, industrijskem mestu na meji med indijskima državama Harjana in Radžastan, so industrijske enote različnih indijskih in tujih podjetij, postopno pa sem prihaja še več novejših industrijskih panog, ki ustvarjajo nove zaposlitvene možnosti. Toda očitna vrzel med spoloma v delovni sili v podjetjih in institucijah na tem področju deluje kot ovira na poti k doseganju polnega potenciala regije. V pričujoči raziskavi ugotavljamo vzroke za spolno vrzel v podjetjih predelovalne industrije in njene posledice. Predlagamo instrument za zmanjšanje te vrzeli, ki bo vodjem podjetij pomagal enostavno in učinkovito oceniti delovne pogoje, kar zadeva njihovo primernost za doseganje enakosti spolov.
Keywords: Delovna sila; Enakost spolov; Gender equality; Manpower; Manufacturing industries; Predelovalna industrija