Umetnostna izrazna sredstva v socialnem delu - Kustec, Klavdija (Socialno delo, 2011)
Podana sta strnjen zgodovinski razvoj in uporaba umetnostnih izraznih sredstev na različnih poljih dela z ljudmi. Na kratko sta opisana prevladujoča modela oziroma pristopa - medicinski in socialni - in v tem kontekstu so prikazani paradigmatski premiki v socialnem delu, ki so pomembni tudi pri delu z umetnostnimi izraznimi sredstvi. Posebna pozornost je namenjena raziskovanju uspešnosti oziroma učinkovitosti dela z umetnostnimi izraznimi sredstvi in kompetencam , ki naj bi jih imel socialni delavec, ki pri svojem delu uporablja umetnostna izrazna sredstva.
Keywords: umetnostniško izražanje; psihosocialna podpora; social work; socialno delo