Steki med mednarodnimi hudodelstvi v sodni praksi mednarodnega kazenskega sodišča - Zgaga, Sabina (Zbornik znanstvenih razprav (Pravna fakulteta. 1991), 2013)
Članek obravnava sodno prakso Mednarodnega kazenskega sodišča v zvezi s steki kaznivih dejanj, predvsem v zvezi z razmerjem med mednarodnimi hudodelstvi z istim naravnim in zakonskim izvršitvenim ravnanjem. Poudarek je na kritični predstavitvi trenutne sodne prakse MKS in njeni primerjavi s sodno prakso Mednarodnega kazenskega sodišča za nekdanjo Jugoslavijo (MKSJ) in Ruando (MKSR). MKS namreč s svojo sodno prakso sledi dosedanji sodni praksi mednarodnega kazenskega prava in za mednarodna hudodelstva z istim izvršitvenim ravnanjem uporablja pravi stek, čeprav bi moralo v skladu z načelom specialnosti samostojnost ohraniti le najhujše hudodelstvo. Po drugi strani pa MKS ne uporablja pravega steka med različnimi primeri istega mednarodnega hudodelstva in to kljub njegovi osebni naravi in različnim žrtvam.
Keywords: mednarodno kazensko pravo; mednarodna kazenska sodišča; kazniva dejanja; genocid