Tilings of hyperbolic (2timesn)-board with colored squares and dominoes - Komatsu, Takao (Ars mathematica contemporanea, 2018)
Več člankov obravnava tlakovanja s kvadrati in dominami dobro znanega regularnega kvadratnega mozaika v evklidski ravnini, noben pa se ne ukvarja s hiperboličnimi regularnimi kvadratnimi mozaiki. V tem članku raziskujemo problem tlakovanja enega od možnih tipov hiperboličnih posplošitev ?$(2 × n)$?-šahovnice z barvnimi kvadrati in dominami.
Keywords: domino; Fibonaccijeva števila; hiperboličen mozaik; kombinatorična identiteta; tlakovanje