Sacred music - a forbidden fruit - Jonane, Julija (Muzikološki zbornik, 2014)
Prepoved duhovne glasbe v obdobju sovjetske Latvije je sprožila pojav "prepovedanega sadu". Prikrito in skrivaj je bila kršena na različne načine in v nenavadnih oblikah, med katerimi sta najpomembnejši prenos v posvetne žanre in uporaba skrajnih kompozicijskih sredstev. Ponovno branje besedil bo pripomoglo k podrobnejšemu razumevanju razvoja duhovne glasbe v Latviji in drugih deželah.
Keywords: Latvija; latvijska glasba; razvoj duhovne glasbe; sovjetska glasba; zgodovina duhovne glasbe