Projekti razvoja nove vrednosti - moč inovativnega poslovnega modela podjetja - Semolič, Brane (Projektna mreža Slovenije, 2006)
Globalna konkurenca, nestabilno poslovno okolje in hiter tehnološki razvoj so stalnice današnjega časa. Poslovni modeli, ki so včeraj omogočali solidne poslovne rezultate podjetja, hitro zastarevajo in ne zagotavljajo več enake uspešnosti poslovanja. Ključ uspešnosti sodobnega podjetja je v prepoznavanju trendov razvoja vrednosti v lastni panogi ter uspešnosti hitrega razvoja in prilagajanja nova nastalim zahtevam ali s tern povezanim poslovnim priložnostim. Prispevek obravnava teorijo vrednosti, ki jo povezuje z vrednotenjem poslovnega modela in razvojnih projektov, s katerimi posodabljamo in razvijamo poslovne modele podjetij.
Keywords: inovativno poslovanje; inovativnost; konkurenca; podjetja; poslovni modeli; poslovno okolje; projekti; razvojna strategija; tehnološki razvoj