Geološke raziskave nahajališč litotamnijskega apnenca na območju med Breznim in Savinjo - Strgar, Ivan (Geologija, 2003)
Na območju med Breznim in Savinjo so bile v letih 1991 in 1992, v skladu s programom raziskav, izvršene detajlne in prospekcijske geološke raziskave desetih nahajališč litotamnijskega apnenca. Namen teh raziskav je bil ugotoviti zaloge in vire litotamnijskega apnenca kot tehničnega kamna za potrebe gradbeništva.
Keywords: apnenec; geološke raziskave; gradbeni kamen; mineralne surovine; nahajališča