Moški in mešani zbori Rista Savina - Ribizel, Tjaša (Muzikološki zbornik, 2012)
Prispevek predstavlja moške in mešane zbore skladatelja Rista Savina. Pri pisanju le-teh se je Savin naslanjal na ljudska besedila in motiviko ali pa pesnitve ustvarjalcev kot so Anton Aškerc, Oton Župančič ter drugi. Skladbe so si po obdelavi motivov in obravnavi posameznih glasovnih skupin precej podobne in slogovno ustrezajo novoromantičnim potezam ter tudi impresionizmu.
Keywords: mešani zbori; moški zbori; motivi; Savin, Risto; slovenska glasba; slovenski skladatelji