Praznina - Širok, Mojca (knjige, 2023)
3. del trilogije RIM-LJUBLJANA-BRUSELJ. Zaključek je postavljen v Bruselj. Gre za politični triler, kjer nikoli ne veš, kdo je kriv, saj v zaledju v resnici stoji nevidni sistem, ki je neranljiv in se obnavlja. Praznina odstira mehanizme delovanja tako kriminala belih ovratnikov v Bruslju kot narkomafije v bližnjem Antwerpnu. Ključni zaplet knjige je v tem, da nevidne sile izkoristijo epidemijo covida za postpandemične olajšave. Na veliko vprašanj – po številnih preobratih in presenečenjih – najde tudi odgovore. Ali se bo v knjigi kdo prepoznal? Mojca Širok je diplomirala iz slovenskega in italijanskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani, magistrirala pa iz sociologije kulture. Trinajst let je bila dopisnica iz Italije in Vatikana, sedaj pa živi in dela v Bruslju. Na začetku svoje novinarske poti je za tednik Mladina med drugim poročala tudi o domnevnem pranju denarja sicilijanske mafije v posojilnicah slovenskih igralnic.