Začeci solo pjesme kao umjetničke vrste u Hrvatskoj - Kos, Koraljka (Muzikološki zbornik, 2006)
Avtorica v članku oriše proces uveljavitve samospeva kot ene od najpomembnejših glasbenih oblik v hrvaški glasbeni kulturi 19. stoletja. Pri tem se opira na analizo izrazne moči skladb skladateljev V. Lisinskega, F. Wiesnera Livadića, Ivana Padovca in Ivana pl. Zajca. Vzporedno pa raziskuje tudi vpetost procesa v sodobno diskusijo o nacionalnem v glasbi.
Keywords: 19.st.; Croatia; Hrvaška; Lisinski, Vatroslav, 1819-1854; samospev