Mnenje študentov Fakultete za šport o šoli v naravi - Kodrnja, Eva (Šport (Ljubljana), 2018)
Namen raziskave je bil ugotoviti, kaj menijo študenti o različnih šolah v naravi, ki so se jih udeležili v času svojega šolanja. V raziskavo je bilo vključenih 145 študentov 2. in 3. letnika Fakultete za šport, ki so svoje odgovore posredovali prek spletne ankete. V osnovni šoli sta najpogostejši plavalna in zimska šola v naravi, v srednji šoli pa športni tedni z različnimi vsebinami. Po mnenju študentov je najpogostejši vzrok za neudeležbo sošolcev previsoko plačilo. Študenti so najvišje ocenili druženje, okolje, kjer je potekala šola v naravi, in tako spoznavanje različnih delov Slovenije, najnižje pa tekmovanja, urnik in prehrano. Pri tem se mnenja študentk razlikujejo od mnenj študentov v postavkah druženje in nastanitev, kjer so ocene študentk statistično značilno višje, tekmovanja pa so ocenile statistično značilno nižje od študentov. Organizacijo različnih dejavnosti so v osnovni šoli študenti ne glede na spol ocenili zelo visoko, nižje pa v srednji šoli.
Keywords: organizacija; osnovne šole; stroški; šola v naravi; šport; študenti; vsebine; vzgoja in izobraževanje