Gregor Krek in jezikoslovje - Šivic-Dular, Alenka (Traditiones (Ljubljana), 2006)
Gregor Krek spada med tista velika imena slovanske filologije, ki so se s svojim delom za trajno zapisala v njeno zgodovino. Zavedal se je vseh omejitev, ki so izhajale iz tedanjega razvoja znanstvene misli in hkrati poskušal razumeti nove tokove v jezikoslovju.
Keywords: Krek, Gregor, 1840-1905; biografije; linguistics; jezikoslovje; slovanska filologija; folkloristics; folkloristika