Diaspora regime into nation - Lo, Shin-Hung (Javnost (Ljubljana), 2002)
Članek ocenjuje vlogo televizije v procesu oblikovanja nacionalne identitete na Tajvanu. Oblikovanje in preoblikovanje nacionalne identitete obravnava v okviru značilnosti Tajvana po drugi svetovni vojni, kjer se je izgnani kitajski oblastni režim srečal z izvornim večinskim prebivalstvom, tako da je nastal "kompleks dvojne domovine", pri čemer je pomembno vlogo igrala televizija. Članek analizira, kako so bile multiple identitete, zlasti kitajska in tajvanska, artikulirane in predstavljene v medijih po leta 1971 ter kako so se različne etnične skupine na Tajvanu prilagajale novim identitetam v spreminjajočem se medijskem okolju. Tajvan predstavlja specifikov povezovanju lokalnega, nacionalnega in globalnega z vidika razvoja medijev, ki jo avtor obravnava kot "hibridnost".
Keywords: Tajvan; multikulturnost; narodna identiteta; etnična identiteta; mass media; množični mediji; množična kultura; television; televizija; televizijske oddaje