Online news media and local stakeholders in the urban development process - Uršič, Matjaž (Teorija in praksa, 2016)
Prehod s tiskanih medijev na spletne ni samo poenostavil in skrajšal procesa novinarskega poročanja, temveč tudi izboljšal dostop do novic in možnosti bralca, da se odziva na poročanje. Članek se osredotoča na analizo spletnih medijev, ki odpirajo nove možnosti za izražanje mnenj posebnim skupinam bralcev, ki jih zanimajo procesi razvoja določenih predelov mest. Na podlagi baze podatkov spletnih novic, komentarjev bralcev spletnih novic, intervjujev s predstavniki lokalnih deležnikov in podatkov iz različnih raziskav članek analizira družbenoprostorski kontekst, v katerem se poročanje specifičnih spletnih medijev prepleta z odzivi lokalnih deležnikov, ki so povezani s primerom prenove Bežigrajskega stadiona v Ljubljani.
Keywords: Building renovation; Digital media; Elektronski mediji; Ljubljana (Slovenia); Ljubljana (Slovenija); Prenova stavb; Prostorska sociologija; Spatial sociology; Stadioni; Stadiums; športni objekti; Urban development; Urbani razvoj