Still on the map? Considering regional historiography of music - Hochradner, Thomas (Muzikološki zbornik, 2020)
Prispevek želi ponovno ovrednotiti regionalnost kot ključni koncept v muzikologiji. Po kratkem uvodu v temo razprave bosta študiji primera o Salzburgu sledila kritičen komentar relevantne literature in povzetek, ki skuša na novo definirati pomen regionalnih in lokalnih razvojev znotraj discipline.
Keywords: case study; glasbeno zgodovinopisje; music historiography; musicology; regionality; regionalnost; Salzburg; študija primera