The word is not enough - Brooks, Marc (Muzikološki zbornik, 2014)
Michael Steinberg trdi, da so opere Straussa in Hofmannsthala uspešne zato, ker je apoliničnost Hofmannsthalovih libretov uravnotežena z dinamičnostjo ali dionizičnostjo Straussove glasbe. Članek preizkuša to tezo z opazovanjem Hofmansthalovih metafizičnih spisov in njegove korespondence s Straussom.
Keywords: Hofmannsthal, Hugo von, 1874-1929; Hofmannsthal, Hugo von: Arabella; obrednost; religija umetnosti; Strauss, Richard, 1864-1949