Omejitve ustanavljanja gospodarskih družb, identifikacija delničarjev in uresničevanje pravic na skupščini - Prelič, Saša (Podjetje in delo, 2021)
Prispevek obravnava implementacijo Delničarske direktive II v delu, v katerem se ta nanaša na identifikacijo delničarjev, posredovanje informacij in olajševanje uveljavljanja pravic delničarjev, kot je uresničena z novelo ZGD-1K. Ključne besede: javne delniške družbe, identifikacija delničarjev, posrednik, posredniki v verigi, posredovanje informacij, Delničarska direktiva II, novela ZGD-1K, omejitve ustanavljanja gospodarskih subjektov
Keywords: chain of intermediaries; Delničarska direktiva II; identification of shareholders; identifikacija delničarjev; intermediary; javne delniške družbe; legal restrictions; listed public limited company; novela ZGD-1K; omejitve ustanavljanja gospodarskih subjektov; posrednik; posredniki v verigi; posredovanje informacij; restrictions of establishment of companies; Shareholder Rights Directive II; transmission of information