Enlargement of the rotational field homogenity area in a two-phase round rotational single sheet tester - Jesenik, Marko (Informacije MIDEM, 2002)
Okrogli merilec lastnosti magnetne pločevine se uporablja za merjenje lastnosti magnetne pločevine v rotacijskih in alternirajočih magnetnih poljih. Z izračuni, ki temeljijo na metodi končnih elementov, je proučevan vpliv ščitov na obliko rotacijskega polja v vzorcu okroglega merilca magnetne pločevine. Cilj izračunov je definiranje optimalne pozicije obojestranskih ščitov z namenom povečanja homogenega področja rotacijskega magnetnega polja.
Keywords: finite element method; magnetna pločevina; magnetne naprave; magnetno polje; merjenje; metoda končnih elementov; modeliranje; numerične metode