Načrt upravljanja Triglavskega narodnega parka in kultura dediščinskih praks - Bajuk Senčar, Tatiana (Traditiones (Ljubljana), 2013)
Pričujoča razprava se osredinja na raznovrstne prakse dediščinjenja, s katerimi različnimi družbeni akterji sooblikujejo kulturo dediščine v Triglavskem narodnem parku v času priprave in sprejemanje Načrta upravljanja, pri katerem sodelujejo tudi prebivalci parka. Da bi analizirali pomen nove oblike upravljanja pri delovanju parka posebej poudarjam spremembe v polju tvornosti akterjev, ki so sodelovali pri pripravi in sprejemanju načrta.
Keywords: ethnology; Kulturna dediščina; folk culture; Naravna dediščina; Narodni parki; cultural heritage; natural heritage; management; Upravljanje; Triglavski narodni park; Etnologija; Ljudska kultura; Slovenska ljudska kultura; Triglav National Park