Šolska knjižnica, tesno vpeta v mednarodni projekt štirih partnerstev - Kos, Barbara (Šolska knjižnica, 2023)
Šolska knjižnica poleg razpoložljivega gradiva nudi tudi prostor za razmišljanje, ustvarjanje in srečevanje svojih uporabnikov. V tem primeru za delovanje triletnega mednarodnega evropskega projekta Erasmus+ CS4E, Campus stellae for Europe. S povezovanjem dijakov, profesorjev in knjižničarke so se v prostorih knjižnice rodile zamisli, ki so, kot je predstavljeno v prispevku, vodile k množici različnih slikovnih, literarnih, avdio- in videoizdelkov, ki so se iztekli v neverjetno končno pustolovščino, na romanje po francoski poti španskega El Camina.
Keywords: El Camino; Erasmus+; mednarodni projekti; medpredmetno povezovanje; šolske knjižnice