Luminiscentne snovi - Županc Mežnar, Lea (Vakuumist, 1996)
V članku bodo predstavljene osnovne lastnosti luminiscentnih snovi: oznaka, barva, svetlobni odziv, persistenca in morfologija ter njihova priprava. Luminiscentne snovi se množično uporabljajo predvsem na dveh področjih: za prikaz slike v prikazalnikih in kot izvir bele svetlobe v fluorescentnih svetilih.
Keywords: luminiscenca; luminiscentne snovi; lastnosti; sinteza