Klasični jeziki v slovenskem šolstvu 1921-1926 - Hriberšek, Matej (Keria (Ljubljana), 2005)
Kmalu po koncu 1. svetovne vojne in ustanovitvi države SHS je v okviru šolskih reform nova oblast začela temeljito posegati v pouk obeh klasičnih jezikov. Rezultat teh posegov so številni poskusi reformiranja pouka in krčenja števila ur latinskega in grškega jezika. Največji pritisk sta oba klasična jezika doživela v obdobju 1921-1926.
Keywords: 1921/1926; grščina; klasični jeziki; latinščina; reforme; Slovenija; šolstvo; zgodovina šolstva