A note on the k-tuple domination number of graphs - Cabrera Martinez, Abel (Ars mathematica contemporanea, 2022)
V grafu ?$G$? vsaka točka dominira sama sebi in vsem svojim sosedam. Množica ?$D \subseteq V(G)$? je ?$k$?-kratna dominacijska množica grafa ?$G$?, če ?$D$? dominira vsaki točki grafa ?$G$? najmanj ?$k$?-krat. Minimalna moč vseh ?$k$?-kratnih dominacijskih množic je ?$k$?-kratno dominacijsko število grafa ?$G$?. V tej opombi podajamo nove meje tega parametra. Nekatere od teh mej posplošujejo druge, dane za primer ?$k=2$?.
Keywords: k-dominacija; k-domination; k-kratna dominacija; k-tuple domination