Malčkovo obnašanje pri samostojni igri z igračami - Puklek Levpušček, Melita (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1998)
Malčkovo obnašanje pri samostojni igri z igračami so definirali z pozornostjo, vztrajnostjo, konstruktivnostjo, značilnostmi emocionalnega odzivanja in socialne aktivnosti. Ugotavljali so razlike glede na starost in spol otrok,tip igrače in izobrazbo staršev. Vzorec je predstavljal 44 malčkov starih 6,12,18 in 24 mesecev. Rezultati kažejo razlike glede na sarost in tip igračke, manj pa na spol in izobrazbo staršev. Igralno obnašanje, ki vključuje pozitivne emocije, uporabo govora, socialno odzivanje ter pozornost in aktivno samostojno vztrajnost z igračo, je bilo povezano s kognitivno razvitejšimi tipi igre.
Keywords: child; otroci; igra; igrače; razlike med spoloma; razvojna psihologija; developmental psychology