Organiziranje dela na domu - Scortegagna Kavčnik, Nina (Delavci in delodajalci, 2020)
Prispevek obravnava pravno ureditev organiziranja dela na domu in izpostavlja odprta praktična vprašanja. Delo na domu je predvsem zaradi razglašene epidemije v določenem obdobju doživelo razcvet. Tudi brez tega se delež delavcev, ki delajo na domu povečuje. Ob tem pa ne moremo spregledati zakonskih zahtev, ki jih morata izpolnjevati tako delavec kot delodajalec. Pomembna sta predvsem delovnopravni vidik in vidik varnosti in zdravja pri delu. Ostajajo pa številna odprta vprašanja, kot so kakšna mora biti vsebina obvestila inšpektoratu, kakšna višina nadomestila pripada delavcu za uporabo sredstev, ali lahko delodajalec delavcu enostransko odredi ali prekliče opravljanje dela na domu, kako delodajalec oceni ustreznost delovnega mesta in druga.
Keywords: COVID-19; delo na domu; delovna razmerja; delovni čas; delovno pravo; pandemije; Slovenija; varnost pri delu; zdravje pri delu