Prevzemi in sodna praksa - Balažic, Vlado (Podjetje in delo, 2015)
Slovenska sodišča so se pri obravnavanju prevzemov gospodarskih družb ukvarjala predvsem z dvema sklopoma vprašanj: z vprašanjem doseganja prevzemnega praga, pri čemer je posebej problematično vprašanje usklajenega delovanja več oseb z namenom pridobiti kontrolo nad ciljno družbo, ter posledično (ne)uresničevanjem glasovalnih pravic ter z vprašanjem izključitve manjšinskih delničarjev iz ciljne družbe, v zvezi s tem problemom še posebej z vprašanjem določitve pravične odpravnine.
Keywords: delničarji; podjetja; pravna ureditev; prevzem