Večjezični možgani - Rossi, Eleonora (Jezik in slovstvo, 2009)
Dvojezična afazija je raziskovalno področje, ki se šele razvija. Po eni strani obstaja le malo študij, v katerih so opisani primeri dvojezične afazije, čeprav je v klinični realnosti vse več primerov, ki potrebujejo strokovno pozornost. Po drugi strani pa so smernice za ocenjevanje in terapijo vse številčnejših primerov še zelo nedodelane. Namen tega prispevka je predstaviti zgodovinsko ozadje definicij dvojezične afazije in orisati relevantne teoretične modele. Na opisu študije primera bomo ponazorili obnovo jezikovnih sposobnosti v drugem jeziku pri dvojezični govorki z afazijo. Predlagali bomo nekaj splošnih smernic obravnave
Keywords: psiholingvistika; sociolinguistics; sociolingvistika; bilingualism; dvojezičnost; spomin; memory; afazija; dvojezična afazija; lokacija jezika v možganih