A neglected chapter on Handl's sources - Desmet, Marc (De musica disserenda, 2009)
Švedske knjižnice hranijo pomembno število prepisov skladb Jacoba Handla. V prispevku so obravnavane posebnosti tega repertoarja. Glede na pisne vire je Handlova glasba kmalu našla mesto v luteranski glasbeni praksi na Švedskem.
Keywords: Gallus, Jacobus, 1550-1591; Frenzel, Salomon, 1561-ok.1601; glasba; music; Švedska; Kalmar; Växjö