"Mirror, mirror, on the wall ---" - Udovič, Boštjan (Teorija in praksa, 2016)
Članek obravnava tematiko mednarodnega razvojnega sodelovanja z vidika odnosa med državo dajalko in državo prejemnico pomoči. Avtorja v članku natančno analizirata slovensko uradno razvojno pomoč državam Zahodnega Balkana in ugotavljata, da Slovenija svoje uradne razvojne pomoči ne veže na udejanjanje ciljev zunanje politike, ampak podeljuje razvojno pomoč bolj na ad hoc podlagi. Zato je tudi nemogoče govoriti o tem, da je z vidika udejanjanja ciljev slovenske zunanje politike v državah Zahodnega Balkana razvojna pomoč učinkovita.
Keywords: Development aid; politika pomoči; politika sodelovanja; Razvojna pomoč; Slovenia; Slovenija; stereotipi; Western Balkans; Zahodni Balkan; zunanja politika